Jeseň 2012 a zima 2012-2013 patrili k najvlhkejším za posledné roky. Pozemok zostal počas zimy nasiaknutý vodou, čo zaručovalo dobré zásobovanie vodou. Skutočná jar sa začala 10. apríla, keď ustali dažde a teploty náhle vyskočili, s veľmi vysokými dennými priemermi. Pôdy bohaté na vodu, vysoké teploty, slnečné žiarenie umožnili jednotnú tvorbu zhlukov.
Leto prebehlo s priemernými hodnotami, letnými teplotami cez deň, no dostatočne nízkymi v noci, čo umožnilo dokonalé dozretie hrozna z technologického aj polyfenolického hľadiska.
Záverom bola kvalitná úroda, so zdravým a dokonale vyzretým hroznom. Charakteristickým znakom Sangiovese 2013 je intenzita farby a výrazná štruktúra, Cabernet nepreniknuteľná farba a výrazná aróma, zatiaľ čo petit Verdot sa veľmi dobre hodí k Sangiovese, vďaka čomu je zamatový a guľatý.
Intenzívna rubínovo červená farba.
Vôňa je rozhodujúca, ale elegantná, vyjadruje komplexnosť kvetinových vôní a zrelého červeného ovocia, sladkého drievka, vanilky a čokolády.
V ústach je plná a obopínajúca, s jemnými a zamatovými tanínmi; víno s dlhou dochuťou, je maximálnym vyjadrením terroiru „Brolio".
ZLOŽENIE: Minimálne 90 % Sangiovese, 5 % Cabernet Sauvignon, 5 % Petit Verdot
VINIFIKÁCIA: Fermentácia a macerácia na šupkách v nereze pri kontrolovanej teplote 24°C-27°C, po dobu 14-16 dní.
ZRETEĽNOSŤ: Víno po stočení a jablčno-mliečnej fermentácii v oceli zreje 21 mesiacov vo francúzskych barikových sudoch a tonneaux, z toho 20 % nových.
FĽAŠOVANIE: júl 2015
OBLASŤ VÝROBY: Chianti Classico
70 €
Nový komentár