Pane nero ai cereali e semi
Čierny chlieb s obilninami a semenami Čítajte viac

Recept

Popis

Suroviny

420 g RusticOtto
40 g múky Manitoba typ 0
40 g ražnej múky
150 g tekutého kvásku
325 + 50 ml vody izbovej teploty
5-8 g soli
1-2 polievkové lyžice ľanových semienok
1 polievková lyžica medu

Postup

Kvások najskôr ochlaďte, potom ho uložte na teplé miesto bez prúdiaceho vzduchu. Všetky múky navlhčite 325 ml vody, zľahka premiešajte a nechajte asi 1 hodinu odpočívať.
Keď kvások zdvojnásobí svoj objem dva a pol krát (bude to trvať 3/4 hodiny), pridáme kvások k múke, dolejeme zvyšnú vodu a premiešame planétovým mixérom s háčikom, potom pridáme med, soľ a semená.ľanu. Dobre a dlho miesime a ak treba, môžeme pridať 1 alebo 2 polievkové lyžice múky.
Pokračujte v miesení ručne na pracovnej ploche, aby ste získali pružnosť, potom cesto preneste do priehľadnej a veľkej misy. Misu preložte tromi záhybmi, aby dnu vzduch a cesto sa napne. Nechajte pol hodiny odpočívať a potom tento postup zopakujte 3-4 krát.
Po tomto kroku cesto preklopíme na pracovnú dosku predtým posypanú krupicou, chlieb uzavrieme a vložíme do misy vystlanej utierkou, tiež posypanou krupicou. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na kysnutie: bude to trvať 2 až 4 hodiny.
Keď je kysnutie hotové, predhrejte rúru na maximálny výkon a vložte do nej panvicu, v ktorej budete chlieb piecť, pričom dbajte na jej správne umiestnenie: hlbšia časť musí fungovať ako pokrievka, ktorá sa umiestni nad menej hlbokú časť.
Keď rúra dosiahne teplotu, vyberte panvicu a nalejte do nej cesto, pričom ho mierne narežte po dĺžke. Zatvorte panvicu, ako je uvedené vyššie a varte týmto spôsobom 20 minút, potom odstráňte veko, znížte teplotu na 240 ° a varte ďalších 10/20 minút. Po uplynutí tejto doby pečenia otvorte rúru a nechajte chlieb vo vnútri 10 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Pridať

Žiadne komentáre

Alternatívne produkty

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Súkromie - potvrdenie *

Obsah stránky je určený osobám starším ako 18 rokov

Na stránke sa pracuje.

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať