HROZNO: Primitivo Cilentano
PôDA: Hlina bohatá na minerály (Cilentano Flysch)
ORIENTACIA: juhozápad
VEK VINOHRADU: Viac ako 10 rokov
SPÔSOB SPRACOVANIA: Tradičné so zatrávnením riadkov
POČET RASTLÍN: 10 000
VÝNOS NA HEKTÁR: Nízka, nikdy nie vyššia ako 60-70 ql / ha
VINIFIKÁCIA: Macerácia 15 dní. Oceľová stabilizácia
STARNUTIE: V 10 hl dubových sudoch
VYROBENÉ FĽAŠE: 5 000
OBSAH ALKOHOLU: 14,00 % obj
FAKTY:
Primitivo dozrieva nerovnomerne, čo znamená, že strapec môže priniesť nie veľmi zrelé hrozno, kým hrozno dozrieva a zvädne. To vedie ku koncentrovaným a bylinkovým ovocným vôňam a chutiam a predovšetkým umožňuje druhú príležitosť na zlepšenie alebo dokonca obnovenie negatívnych udalostí, ktoré sa vyskytli pri prvej vinifikácii.
Primitivo prišlo s najväčšou pravdepodobnosťou do Talianska v roku 1700. Primitivo sa môže vyrábať v suchom, stredne sladkom alebo sladkom štýle.
Názov Primitivo odkazuje na skutočnosť, že toto hrozno dozrieva skoro – nie že ide o „primitívny" alebo drsný druh hrozna.
PÁROVANIE:
Primitivo je koncentrované, hlboko ovocné a stredne plné až plné víno, preto ho treba spárovať s jedlami, ktoré sa vyrovnajú jeho intenzite.
Nasledujúce tipy vám pomôžu:
Talianske údené mäso, BBQ rebrá, Pečené jahňacie a kuracie mäso, Bravčové rebierka, Všetky druhy hamburgerov, Losos, Grilovaná zelenina, ako sú baklažány, červená paprika, šampiňóny, cukety, Hubové rizoto, Čierne olivy, Cestoviny všetkých druhov s bohatými syrovými a paradajkovými omáčkami, Pikantný čedar, parmezán, údená gouda a halloumi.
19 €
Nový komentár