Suroviny na 8 pizz
500 g múky Farina tipo 0 | 100% Grano Italiano
360 ml vody
4 g suchých pivovarských kvasníc
20 g olivového oleja
17 g soli
400 g paradajkovej omáčky
3 alebo 4 mozzarella Fior di latte
Ako si vyrobiť talianske cesto na pizzu - Postup
Začnite preosiatím múky do veľkej nádoby, pridajte trochu vody a premiešajte drevenou lyžicou, potom pridajte suché droždie. Pokračujte v miešaní prilievaním zvyšnej vody po troškách, najskôr lyžicou a potom rukou. Keď sa voda dobre zapracuje, zmes bude lepkavá: pridajte olej, pokračujte v miesení a nakoniec pridajte soľ.
V tomto bode presuňte cesto na pomúčenú pracovnú dosku a urobte sériu záhybov (cesto preložte dvakrát alebo trikrát), pričom sériu zopakujte 4 alebo 5-krát: nezabudnite počkať 10 minút medzi sériou záhybov a druhým. .
Po dokončení tejto fázy vložte cesto do nádoby a utesnite ju plastovou fóliou.
Môžete si vybrať medzi dvoma typmi kysnutia: pri prvom, ktoré trvá 24 hodín, musíte cesto vložiť do chladničky a po uplynutí doby kysnutia nechať zapečené cesto pred použitím hodinu odpočívať pri izbovej teplote. ; na druhú, ktorá trvá 6 hodín, musíte nechať cesto kysnúť vo vypnutej rúre so zapnutým svetlom.
Po kysnutí vytvarujte 80/100 g bochníky a nechajte ich 2 hodiny odpočívať prikryté jemne položenou fóliou.
Kým necháme bochníky odpočívať, predhrejte rúru na maximálnu teplotu a pripravte si ingrediencie na ochutenie pizze: nakrájajte mozzarellu (ak obsahuje prebytočnú tekutinu, nechajte ju odkvapkať v cedníku) a pripravte si paradajkovú omáčku.
Na konci zvyšku končekmi prstov vyvaľkáme bochníky, preložíme na panvicu potretú olivovým olejom, ochutíme paradajkou a pečieme 4/5 minúty (pečenie sledujeme podľa maximálnej teploty vašej rúry). Pizzy vyberte z rúry, ochuťte mozzarellou a znova ich pečte len tak dlho, aby sa roztopili.
Po uvarení ich vyberte z rúry a zatvorte ich do tvaru polmesiaca.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár