Suroviny
300 g múky Farina 00 | W200 – Linea Le Farine Per Tutti
200 g múky Farina Tipo 0 Tipo Manitoba | W350 – Linea Le Farine Per Tutti
10 g soli
20 g olivového oleja
30/320 ml vody (teplá v zime, studená v lete)
25 g prírodného materského droždia
Postup - talianske cesto na pizzu
Najprv všetko ručne zmiešajte ingrediencie (ak chcete použite planetárny mixér, nastavte ho na nízku rýchlosť). Keď je cesto hladké a homogénne, vložte ho do dostatočne veľkej misy a nechajte kysnúť 30/40 minút pri izbovej teplote.
Po kysnutí cesto rozvaľkáme na vopred vymastený plech, povrch posypeme paradajkami ochutenými podľa chuti a necháme ešte 90 minút kysnúť.
Po vykysnutí pečte pizzu v predhriatej rúre na 210/220 ° 12/14 minút, potom ju vyberte z rúry, pridajte mozzarellu a ingrediencie, ktoré uprednostňujete a dopečte ďalších 10/12 minút.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár