Tento extra panenský olivový olej pochádza z pôvodnej odrody Nocellara dell'Etna, pôvodne známej ako stolová oliva.
Čerstvo pokosená tráva, tóny paradajok, artičokov, mandlí. Stredne ovocný olej, vďaka ktorému je vyváženosť najväčším darom, trpký a korenistý záver.
- Zber: Pre nízku úroveň kyslosti je kľúčovým faktorom zrelosť ovocia. Mikroklíma Etny je opäť obrovská výhoda pre plodiny. Veraison, zmena farby ovocia zo zelenej na čiernu, nastáva najskôr v novembri, keď sú teploty vyslovene nízke a technologická kvalita olív veľmi vysoká. Až potom sa vykonáva zber, ktorý prebieha ručne a s podporou vytriasacích strojov.
- Stláčanie: Olivy sú ihneď transportované do mlyna na mletie, proces extrakcie je kontinuálny cyklus a prebieha pri teplote pod 27°C. Následne sa v našich klimatizovaných priestoroch skladuje v oceľových nádržiach, tuhé častice sa eliminujú pomocou periodickej dekantácie a jednoduchou prírodnou dekantáciou, aromatické zvláštnosti ovocia a územia sa vracajú nezmenené do oleja.
- Veľkosť: 250 ml

9 €
Nový komentár