Odroda: 100% Nerello Mascalese
Alkohol: 13°
PH: 3,25
Celková kyslosť: 5,7 g/l
Počet fliaš: 17 000
Výrobná oblasť: Castiglione di Sicilia
Okres: Cottanera, Diciassettesalme
Priemerný vek viniča: 10 rokov
Nadmorská výška: 720-750 metrov nad morom
Typ pôdy: láva-aluviálna, láva–hlina
Výťažok: 7 000 KG/HA
Zber: Manuál v malých prepravkách.
Obdobie zberu: Posledné septembrové týždne
Vinifikácia: Kryomacerácia v lise pri kontrolovanej teplote, pod 4°C po dobu 4/5 hodiny na dosiahnutie dokonalej extrakcie farby. Studená macerácia a tuhnutie. Fermentácia pri kontrolovanej teplote, 17°C, cca 20 dní.
Dozrievanie: Rafinované z nerezovej ocele na kvasniciach za častého miešania.
Ide dobre s: Tempura, rizoto, polovyzretý syr.
Mali by ste to skúsiť: Ryby a zelenina Tempura, Pumpkin Risotto, Zemiakový koláč

20 €
Nový komentár