Suroviny
Na cesto
250 g múky typu 0 | W 270
30 g masla
15 g cukru
5 g čerstvých pivovarských kvasníc
70 ml vody
60 ml mlieka
10 g soli
Na náplň
100 g paradajkového pretlaku
Soľ podľa chuti
Oregano podľa chuti
Extra panenský olivový olej Tenuta Rustica podľa chuti
Postup
Najprv pridajte vodu do mlieka a potom v ňom rozpustite droždie. Pridajte cukor, múku, soľ a miešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu. V tejto chvíli pridajte maslo a dokončite miesenie. Na pracovnej doske cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, rozotrieme paradajkový pretlak a posypeme oreganom, soľou a kvapkou oleja. Vytvarujte valček a nakrájajte ho na obrtlíky vysoké asi 4 cm a potom ich poukladajte do formy na muffiny.
Necháme kysnúť aspoň hodinu a pol, potom pečieme v statickom režime pri 180° 15/20 minút.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár