ZLOŽENIE:
300 g. Konzervovaná makrela v olivovom oleji (chutnejšia). Odkvapkaná hmotnosť
2 čajové lyžičky Pesto di Madorla
Jeden zemiak asi 100 g
Dve čajové lyžičky nakladaných kapár - Capperi - Zuccato
PRÍPRAVA:
Zemiak umyte a dajte zovrieť. Hneď ako sa uvarí, odstráňte kôru a roztlačte ju pomocou vidličky na tanieri. Scedíme makrelu, necháme bokom len lyžičku oleja z tej istej makrely.
Vložte ju do šálky alebo do mixéra. Pridajte zemiakovú kašu, kapary a začnite mixovať. V tejto fáze nepridávajte soľ, pretože makrela a kapary jej veľa pustia. Ak je zmes príliš hustá, pridajte lyžicu oleja a pokračujte v mixovaní. Teraz pridajte dve polievkové lyžice mandľového pesta a pokračujte v miešaní, kým nebude kompaktné a homogénne. Ochutnáme, podľa potreby dochutíme soľou.
Paštétu vložte do dózy prikrytej vrchnákom, prípadne do misky prikrytej plastovou fóliou a uložte do chladničky na pár hodín odležať, kým ju nebudete musieť použiť.
Ak chcete, pridajte trochu papriky!
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár