ZEM: Úrodné a piesočnaté pôdy lávového pôvodu nachádzajúce sa v najvyšších oblastiach severnej strany Etny, medzi Castiglione a Randazzo, kde sú značné teplotné rozdiely medzi dňom a nocou.
ZBER: Ručný zber hrozna v prvých desiatich dňoch októbra.
VEK RASTLÍN: 15-20 rokov
HEKTÁROVÝ VÝNOS: 80 q/ha
VINIFIKÁCIA: krátka studená macerácia Carricante, zatiaľ čo Nerello Mascalese sa riadi technikou bieleho vína. Fermentácia dvoch viniča prebieha oddelene a pri nízkych teplotách.
ZRENIE: po prvom stočení, 4 mesiace v nerezových nádržiach v kontakte s jemnými kvasnými kalmi. Časť Carricante zreje vo veľkých 30 hl akáciových sudoch niekoľko mesiacov. Po vytvorení zmesi dvoch vín sa Nerosubianco plní do fliaš v priebehu mesiaca apríl.
Nerosubianco má slamovo žltú farbu, v ktorej je možné si všimnúť elegantné zelenkasté odlesky. Vo vôni sa aróma vanilky, šalvie a muškátového orieška okamžite spája s jemným nádychom bielych kvetov. Je to svieže víno s dobrým telom, ktoré nesie v sebe mineralitu a chuť typickú pre vinič pestovaný v týchto oblastiach sopky.
Nerosubianco je ideálne na doplnenie jedál z rýb, originálnych a lahodných stredomorských crudités a niektorých tradičných sicílskych jedál, ako sú typické cestoviny ca ' muddica z mesta Palermo.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
16 €
Nový komentár