Kvalifikácia: Červené víno Etna Rosso
Uznanie: Kontrolované označenie pôvodu (11.08.1968)
Výrobná oblasť: Severná strana Etny
Nadmorská výška: od 750 do 850 metrov nad morom
Pôda: piesočnatá, vulkanická, bohatá na minerály, so subkyselinami reakcia
Zloženie vína: 80% Nerello Mascalese pestovaný ako stromček. V oblasti Etny je hlavnou odrodou hrozna. Má veľké, kompaktné strapce, stredne veľké bobule, svetlomodrú šupku, veľmi pruinóznu, so sladkou chuťou, veľmi trieslovú. 20 % Nerello Cappuccio pestovaný ako stromček. Miesto pôvodu nie je známe. Má stredné, krátke, kompaktné strapce. Stredne hroznové, modro-čierna šupka, sladká chuť, málo tanínu.
Hustota rastlín: 6000 rastlín na hektár
Úroda hrozna/ha: 40 centov
Vek viniča: 35 rokov
Vinifikácia: zber hrozna prebieha po polovici októbra, naším zberným tímom. Akonáhle sú v pivnici, sú tradične vinifikované v červenej farbe s maceráciou na šupkách počas 1015 dní. Zrenie v nerezovej oceli a rafinácia v ....... Jablčno-mliečna fermentácia: vykonávaná v malých 225 litrových sudoch z francúzskeho dubu.
Vyzrievanie: 8/10 mesiacov v dreve potom vo fľaši niekoľko mesiacov
Farba: sýto rubínovo červená
Vôňa: typická éterická s nádychom vanilky a červeného ovocia
Chuť: harmonická, dužina s červenou dužinou, správne trieslová, dobrá perzistencia
Alkoholická obsah: 14,5%
Teplota podávania: 18-20 °C
Párovanie: perfektne sa hodí k červenému mäsu a vyzretým syrom.
Skladovanie: fľaša odložená na chladnom mieste pri stálej teplote nepresahujúcej 18 °C
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
22 €
Nový komentár