ZEM: Kopcovité vinice nachádzajúce sa v úrodných obciach Riesi, Butera a Mazzarino, v nadmorskej výške cca 500 m na stredne zložených vápenato-ílovitých pôdach.
ZBER: Ručný zber zrelého hrozna v druhej desiatke septembrových dní.
VEK RASTLÍN: 10-30 rokov
HEKTÁROVÝ VÝNOS: 100-120 q / ha
VINIFIKÁCIA: vzácne hrozno Nero d'Avola je vinifikované v čistote po dlhej fermentačnej macerácii pri kontrolovanej teplote .
ZRENIE: minimálne 12 mesiacov v 25 hl dubových sudoch a minimálne 12 mesiacov vo fľaši.
KAPACITA STARNUTIA :Viac ako 10 rokov pri skladovaní v chladných a suchých pivniciach vo vodorovnej polohe, pri teplote neprevyšujúcej 18°C
SERVÍROVANI :
Predjedlá : Saláma, bruschetta s paradajkami a olivami, lososové rolky s kaparami, kúsky slaniny.
Hlavné jedlá : Pečené červené a biele mäso, pizze, chobotnica, grilovaný tuniak, hamburger alebo vegetariánsky burger so syrom a šampiňónmi, jahňací tagín, cestoviny s paradajkovou omáčkou, jedlá so strukovinami.
Dezert: Bohaté čokoládové dezerty, tiramisu, škoricové sladkosti, hľuzovky.
Syr : Gorgonzola, jemné modré syry, Monterey, Fontina, Cheddar.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
18 €
Nový komentár