ZEM: Sopečné pôdy na severnej a južnej strane Etny, nachádzajúce sa v nadmorskej výške 600-1000 metrov nad morom.
Hrozno Nerello Mascalese a Cappuccio z týchto oblastí dosahuje dokonalú fenolovú a cukrovú zrelosť
ZBER: Ručný zber dokonale zrelého hrozna v druhej až tretej dekáde októbra.
VEK RASTLÍN: 40-70 rokov
HEKTÁROVÝ VÝNOS: 60 q/ha
VINIFIKÁCIA: dlhá fermentačná macerácia pri kontrolovaných teplotách po dobu najmenej dvoch týždňov na extrakciu tela a vôní.
ZRENIE: viac ako 24 mesiacov v 25 hl dubových a gaštanových sudoch a viac ako 24 mesiacov vo fľaši, uloženej vodorovne, v podzemných pivniciach spoločnosti, vykopaných do lávového čadiča.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
32 €
Nový komentár