Torta rovesciata alle pesche
Broskyňový obrátený koláč Čítajte viac

Recept

Popis

Suroviny

Na karamelizované broskyne
65 g masla
70 g cukru Muscovado (alebo tmavého trstinového)
30 g cukru Dulcita (alebo svetlého trstinového)
4/5 nezrelých nektáriniek

Na základ
170 g múky Farina Tipo 00 | W 200

30 g lieskovoorieškovej alebo mandľovej múky

4 g sódy bikarbóny

2 g soli

125 g mäkkého masla

180 g cukru Dulcita (alebo svetlého trstinového)

150 ml mierne zohriatej smotany na šľahanie

2 veľké vajcia

1 lyžička škorice

1/2 lyžička kardamónového prášku

Postup

 


Na začiatok si pripravte broskyne: maslo a cukry nalejte do panvice a potom dobre premiešajte metličkou, kým nebude zmes jednotná. Dno tortovej formy vysteľte pergamenovým papierom a nalejte karamel, dobre ho rozotrite špachtľou, než ho necháte stuhnúť. Kým karamel vychladne, umyte broskyne a nakrájajte ich na polovicu, odstráňte kôstku a vytvorte tenké plátky, ktoré potom poukladajte na karamel, aby ste úplne zakryli základňu.
Pokračujte v príprave koláča: preosejte múku, sódu bikarbónu a korenie, potom pridajte lieskovo-orieškovú alebo mandľovú múku a premiešajte. Zvlášť vyšľaháme maslo a pridáme cukry. Cesto miesime pri strednej / vysokej rýchlosti, aby sme získali napučanú penu. Medzitým vajíčka temperujte tak, že ich na pár sekúnd zohrejete na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre (dosiahnite asi 28 °). Nalejte ich do masla a pokračujte v práci pri strednej rýchlosti. Keď sú úplne zapracované, pridajte prášky a všetko premiešajte miešaním na nízkej rýchlosti, potom pridajte smotanu a pokračujte v miesení.
Zmesou zalejeme broskyne a pečieme pri 175° v statickom režime 45/50 minút. Po upečení (skontrolujte pomocou testu špáradlom) nechajte koláč asi 10 minút vychladnúť, potom ho vyberte z kruhu a nechajte vychladnúť. V tomto momente ho otočte na tanieri hore dnom a podávajte s kopčekom krému.

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Pridať

Žiadne komentáre

Alternatívne produkty

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Súkromie - potvrdenie *

Obsah stránky je určený osobám starším ako 18 rokov

Na stránke sa pracuje.

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať