Suroviny
Na karamelizované broskyne
65 g masla
70 g cukru Muscovado (alebo tmavého trstinového)
30 g cukru Dulcita (alebo svetlého trstinového)
4/5 nezrelých nektáriniek
Na základ
170 g múky Farina Tipo 00 | W 200
30 g lieskovoorieškovej alebo mandľovej múky
4 g sódy bikarbóny
2 g soli
125 g mäkkého masla
180 g cukru Dulcita (alebo svetlého trstinového)
150 ml mierne zohriatej smotany na šľahanie
2 veľké vajcia
1 lyžička škorice
1/2 lyžička kardamónového prášku
Postup
Na začiatok si pripravte broskyne: maslo a cukry nalejte do panvice a potom dobre premiešajte metličkou, kým nebude zmes jednotná. Dno tortovej formy vysteľte pergamenovým papierom a nalejte karamel, dobre ho rozotrite špachtľou, než ho necháte stuhnúť. Kým karamel vychladne, umyte broskyne a nakrájajte ich na polovicu, odstráňte kôstku a vytvorte tenké plátky, ktoré potom poukladajte na karamel, aby ste úplne zakryli základňu.
Pokračujte v príprave koláča: preosejte múku, sódu bikarbónu a korenie, potom pridajte lieskovo-orieškovú alebo mandľovú múku a premiešajte. Zvlášť vyšľaháme maslo a pridáme cukry. Cesto miesime pri strednej / vysokej rýchlosti, aby sme získali napučanú penu. Medzitým vajíčka temperujte tak, že ich na pár sekúnd zohrejete na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre (dosiahnite asi 28 °). Nalejte ich do masla a pokračujte v práci pri strednej rýchlosti. Keď sú úplne zapracované, pridajte prášky a všetko premiešajte miešaním na nízkej rýchlosti, potom pridajte smotanu a pokračujte v miesení.
Zmesou zalejeme broskyne a pečieme pri 175° v statickom režime 45/50 minút. Po upečení (skontrolujte pomocou testu špáradlom) nechajte koláč asi 10 minút vychladnúť, potom ho vyberte z kruhu a nechajte vychladnúť. V tomto momente ho otočte na tanieri hore dnom a podávajte s kopčekom krému.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár