Suroviny
Na krehké cesto
330 g múky Farina Tipo 0
170 g kryštálového cukru
130 g studeného masla
2 stredné vajcia
Citrónová kôra
Na krém
50 g cukru
15 g múky Farina Tipo 0
250 ml mlieka
2 žĺtky
Šťava z jedného citróna
1500 g lesného ovocia
Plátky citróna
Postup
Začnite s krehkým cestom: všetky ingrediencie zmiešajte, kým nevznikne homogénne a hladké cesto, potom ho dajte do misy a nechajte odpočívať aspoň 30 /40 minút v chladničke.
Medzitým si môžete pripraviť krém: zohrejte mlieko a nechajte ho bokom. V pomerne veľkej miske vyšľaháme žĺtky spolu s cukrom do penovej konzistencie. Potom pridajte preosiatu múku a zohriate mlieko, potom všetko prepracujte metličkou a pokračujte vo varení na miernom ohni. Keď je pripravený, nechajte ho úplne vychladnúť.
Po odpočinutí cesta pokračujeme tak, že cesto rozvaľkáme a vyložíme ním vopred vymastenú formu na koláč. Potom pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 20/25 minút. Uvarené necháme vychladnúť.
Cesto naplníme vychladnutým krémom a ozdobíme plátkami citróna a lesným ovocím.
Koláč môžete uchovávať v chladničke asi 2 dni.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár