Suroviny
300 g múka Farina Biologica tipo 00
3 čerstvé vajcia
1 polievková lyžica soli
Ragú podľa chuti
Postup
Z múky vytvorte fontánu s otvorom v strede, potom pridajte vajcia a soľ. Intenzívne miesime 3 až 4 minúty, kým nezískame hladkú a homogénnu konzistenciu. V tejto chvíli vytvorte guľu, pomúčte ju, zabaľte do utierky a nechajte asi pol hodiny odpočívať.
Po odležaní cesto rozrežte na 5 alebo 6 častí, ktoré potom preneste do formy na cesto. Cesto zvinieme a nožom ho nakrájame tak, aby vzniklo pappardelle.
Pokračujte vo varení: vodu priveďte do varu, osoľte a pappardelle povarte asi 2 minúty. Po príprave scedíme a okoreníme.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár