Suroviny
500 g múky Farina Tipo 0 100%
5 vajec
300 g Parmigiano Reggiano
400 g čerstvej ricotty
100 g masla
500 g mangoldu
Soľ podľa chuti
Postup
Začnite s prípravou cestovín: múku zapracujte spolu s vajíčkami a štipku soli. Keď máte elastické a hladké cesto, zabaľte ho do papierovej vreckovky a nechajte asi 20 minút odpočívať.
Počas odležania cestovín si môžete pripraviť plnku: do misky pridajte Parmigiano Reggiano a uvarené a nasekané bylinky k ricotte, premiešajte a podľa potreby dosoľte.
Pokračujte pomúčením pracovnej plochy (najlepšie drevenej) a vyvaľkajte vaječné cestoviny na tenký plát: navrch poukladajte plnku, pričom dávajte pozor, aby boli kôpky dobre od seba.
Po dokončení tohto kroku preložte pečivo na seba tak, že prstami dobre zatlačíte okolo plnky, aby ste odstránili vzduch a okraje dokonale priľnuli. Tortelly nakrájajte ozubeným kolieskom, uvarte ich vo veľkom množstve osolenej vody a po scedení premiešajte s maslom a veľkým množstvom parmezánu Reggiano.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár