Suroviny na 4 porcie
Na cestoviny
300 g múky Farina Tipo 00
20 g nesladeného kakaového prášku
4 g soli
3 veľké vajcia
Na náplň
200 g čerstvej ricotty
180 g gorgonzoly
100 g Parmigiano Reggiano
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
Na dresing
50 g masla
12/15 lístkov čerstvej šalvie
Čierne korenie podľa chuti
Postup
Preosejte múku s kakaom a vytvorte fontánu s otvorom v strede. Rozbite vajcia a vložte ich do dutiny fontány so soľou, potom začnite miešať s hrotmi vidličky. Po vstrebaní vajíčok začnite pracovať ručne asi 10 minút, kým nezískate hladkú a elastickú zmes. Ak je cesto príliš suché, pridajte lyžicu vody. Cesto zabaľte do plastovej fólie a pred vyvaľkaním nechajte aspoň 20 minút odpočívať.
Medzitým si pripravte plnku: čerstvú ricottu sceďte a miešajte s parmezánom a gorgonzolou, kým zmes nie je hladká, v prípade potreby pridajte soľ a korenie.
Po zvyšku cesta cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske pomocou valčeka, nezabudnite ho často otáčať o 45°, aby bola hrúbka rovnomerná. Plech na pečivo musí byť tenký, ale nie príliš tenký, pretože potom musí obsahovať plnku.
V tomto momente cesto rozrežte na štvorce s veľkosťou 5 cm, do stredu vložte vlašský orech plnky, spojte dva protiľahlé hroty a zalepte okraje, potom tortelli zatvorte okolo prsta, pričom ostatné dva hroty dobre utesnite.
Keď budete tortelli pripravovať, položte ich na pomúčenú podnos a ak ich nepoužijete hneď, nechajte ich odpočívať na chladnom mieste.
Tortelly povaríme vo vode asi 3/4 minúty a medzitým si v hrnci rozpustíme maslo so šalviou, potom tortelli okoreníme a podávame posypané čiernym korením.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár