POPIS: Lávovo-hlinitá pôda dáva tomuto vínu silu, husté taníny a intenzívnu farbu.
ZLOŽENIE: 100% Nerello Mascalese
ALKOHOL: 14°
PH: 3,55
CELKOVÁ KYSLOSŤ: 5,1 g/l
POČET FLIAŠ: 15 000
VÝROBNÁ OBLASŤ: Castiglione di Sicilia
PRIEMERNÝ VEK VINIČA: 12 rokov
NADMORSKÁ VÝŠKA: 750 metrov nad morov
TYP PôDY: lávová pôda
Výťažok: 7 000 KG/HA
ZBER: Manuálny, v malých prepravkách.
OBDOBIE ZBERU: Prvých 10 dní v októbri
VINIFIKÁCIA: Jemné odstopkovanie a macerácia pri kontakte s pokožkou, pri kontrolovanej teplote, 28°C, po dobu cca 25-30 dní.
Fermentácia pri kontrolovanej teplote 26-28°C s neustálym prečerpávaním muštu cez hrozno a lisovaním vína. Malolaktická fermentácia vo francúzskych dubových sudoch.
DOZRIEVANIE: 8 mesiacov vo veľkých dubových sudoch.
IDE DOBRE S: Piatti a base di funghi, ragú z bieleho mäsa, polovyzretý syr
SERÍROVANIE : Hubový koláč, Pappardelle s králičím ragú, Roastbeef
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
20 €
Nový komentár