ZLOŽENIE: 90 % Nerello Mascalese, 10 % Nerello Cappuccio
Alkohol: 13,5°
PH: 3,7
Celková kyslosť: 5,2 g/l
POČET FLIAŠ: 100 000
VÝROBNÁ OBLASŤ: Castiglione di Sicilia
PRIEMERNÝ VEK VINIČA: 15 rokov
Nadmorská výška: 720 METROV NAD MOROM
Typ pôdy: LÁVA-NAPLAVENINA A LÁVOVO-HLINITÁ
Výťažok: 7 500 KG/HA
ZBER: Manuál v malých prepravkách.
OBDOBIE ZBERU: októbra
VINIFIKÁCIA: Odstopkovanie a macerácia pri kontakte s pokožkou pri kontrolovanej teplote po dobu asi 20-25 dní. Fermentácia v nereze pri kontrolovanej teplote – 26 °- s častým prečerpávaním muštu cez hrozno a lisovaním vína.
DOZRIEVANIE: Rafinované z nehrdzavejúcej ocele asi 5 mesiacov.
SERVÍROVANIE : Jedlá typiocké z oblasti pohoria Etny, pizza, polovyzretý syr, Pasta alla Norma, kura s kari, Pizza.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
12,50 €
Nový komentár