Pane pita integrale
Celozrnný pita chlieb Čítajte viac

Recept

Popis

Suroviny

500 g celozrnnej múky
310 g vody izbovej teploty
1 zarovnaná čajová lyžička suchých pivovarských kvasníc (alebo 8 g čerstvých pivovarských kvasníc)
1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
2 čajové lyžičky jemnej soli

Postup

Začnite zmiešaním múky so suchým droždím: ak používate pivovarské droždie, rozpustite ho vo vode a pridajte do múky. V tomto bode pridajte soľ, premiešajte a pridajte vodu a olej, potom miešajte, kým sa tekutiny úplne nevstrebú. Zmes preklopte na pracovnú dosku a pokračujte v miešaní 3/4 minúty. Keď získate hladkú a homogénnu konzistenciu, vytvorte guľu, prikryte ju plastovou fóliou a nechajte na suchom mieste kysnúť, kým nedosiahne trojnásobok objemu (asi 3 hodiny).
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 kusov asi 90/100 g, tvarujeme guľky a po poprášení pracovnej plochy múkou ich vyvaľkáme na kolieska asi 18 cm. Keď sú všetky kolieska vytvorené, nechajte ich kysnúť asi 1 hodinu a potom pečte pri 250 ° 5/6 minút v spodnej časti rúry.

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Pridať

Žiadne komentáre

Alternatívne produkty

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Súkromie - potvrdenie *

Obsah stránky je určený osobám starším ako 18 rokov

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať