Suroviny
500 g celozrnnej múky
310 g vody izbovej teploty
1 zarovnaná čajová lyžička suchých pivovarských kvasníc (alebo 8 g čerstvých pivovarských kvasníc)
1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
2 čajové lyžičky jemnej soli
Postup
Začnite zmiešaním múky so suchým droždím: ak používate pivovarské droždie, rozpustite ho vo vode a pridajte do múky. V tomto bode pridajte soľ, premiešajte a pridajte vodu a olej, potom miešajte, kým sa tekutiny úplne nevstrebú. Zmes preklopte na pracovnú dosku a pokračujte v miešaní 3/4 minúty. Keď získate hladkú a homogénnu konzistenciu, vytvorte guľu, prikryte ju plastovou fóliou a nechajte na suchom mieste kysnúť, kým nedosiahne trojnásobok objemu (asi 3 hodiny).
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 kusov asi 90/100 g, tvarujeme guľky a po poprášení pracovnej plochy múkou ich vyvaľkáme na kolieska asi 18 cm. Keď sú všetky kolieska vytvorené, nechajte ich kysnúť asi 1 hodinu a potom pečte pri 250 ° 5/6 minút v spodnej časti rúry.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár