Ingrediencie
Na cesto
120 g múky Farina Tipo 1
100 g múky Farina Tipo 0 Tipo Manitoba
10 g instantného droždia na slané koláče
50 g slaného masla
150 ml mlieka
50 g čiernych olív bez kôstok
1/2 čajovej lyžičky soli
1 polievková lyžica nastrúhaných Parmezán
1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja Tenuta Rustica
štipka korenia
Na náplň
100 g lososového sashimi
100 g smotanového syra Songino podľa chuti
Chia semienka podľa chuti
Extra panenský olivový olej Tenuta Rustica podľa chuti
Citrónová kôra podľa chuti
Postup
Najprv pridáme múku, potom kvások, mlieko, soľ a keď je cesto mäkké, pridáme parmezán, mäkké maslo a olej. Keď sa nám vytvorí cesto, pridáme čierne olivy a ručne ich premiešame s cestom. V tomto momente cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovačky vytvoríme valčeky s priemerom asi 5/6 cm. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v statickom režime pri teplote 180 °C 10/15 minút, kým nebude vrch koláčikov zlatistý.
Medzitým si môžete lososa pripraviť tak, že ho marinujete na 30 minút v chladničke s olejom, citrónovou kôrou a chia semienkami.
Po vychladnutí naplňte koláčiky smotanovým syrom, songinom a marinovaným lososom.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár