Suroviny
120 g múky typu 0 W 270
125 g múky typu 0 Manitoba
5 g čerstvých pivovarských kvasníc
125 ml vody
10 g cukru
20 g oleja zo semien
30 g masla
1 žĺtok
1/2 lyžičky soli
Postup
Vo vode najskôr rozpustite droždie a cukor, potom po troškách pridajte preosiatu múku. Všetko miešame 10 minút pomocou mixéra, pridáme aj vajce, žĺtok a soľ. V tomto okamihu presuňte cesto do misy a nechajte ho kysnúť, kým sa nezdvojnásobí (môže to trvať 3 hodiny).
Keď je kysnutie hotové, rozdeľte cesto na 4 alebo 6 (v závislosti od konečnej veľkosti, ktorú chcete získať), získané guľky a dajte im oválny tvar. Každú guľku položte na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte kysnúť ďalších 40/50 minút.
Po druhom odpočívaní povrch potrieme trochou mlieka a pečieme pri 180° a v statickom režime asi 40 minút. Uvarené ich nechajte úplne vychladnúť na mriežke, potom ich vyryjte na povrch, aby sa vytvorilo V a doplňte podľa chuti.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár