Ingrediencie
Na cestoviny
200 g múky Farina Tipo 0 100% grano italiano
2 stredné vajcia
Soľ podľa chuti
Na plnku
200 g čerstvej špargle
1 mrkva
1 cibuľa
1 cuketa
1 stonka zeleru
Parmigiano Reggiano podľa chuti
1 kus masla
Na bešamel
1 l plnotučného mlieka
60 g masla
60 g múky
Soľ podľa chuti
Korenie podľa chuti
Muškátový oriešok podľa chuti
Postup
Najprv si pripravte vaječné cestoviny: múku nasypte na pracovnú dosku, aby ste vytvorili fontánu s otvorom v strede, pridajte vajcia, soľ a energicky miešajte 3/4 minúty. Keď získate guľu hladkej a homogénnej konzistencie, pomúčte ju a nechajte prikrytú utierkou odpočívať asi 30 minút.
Medzitým očistite a nakrájajte zeleninu, potom ju opečte na nepriľnavej panvici s kvapkaním oleja do zlatohneda, ale aby zostala chrumkavá.
Pokračujte v príprave bešamelu: v hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a premiešajte. Pridajte vriace mlieko, premiešajte metličkou a varte niekoľko minút. Po pripravenosti pridajte soľ a pridajte muškátový oriešok podľa chuti.
Po oddychovom čase cesto rozrežeme na 5/6 dielov a niekoľkokrát ich pretlačíme vo formovači, aby vznikli lasagne.
V tomto momente môžete pristúpiť k zloženiu lasagní: na dno zapekacej misy nalejte tenkú vrstvu bešamelu, potom položte vrstvu cestovín, prikryte ďalším bešamelom, pridajte zeleninu a parmezán a opakujte kroky, kým dokončite ingrediencie.. Vrchnú vrstvu posypte parmezánom a pridajte pár kúskov masla, aby boli lasagne zlatšie, potom pečte v statickom režime pri 200 ° 30/35 minút.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár