Suroviny (na 4/5 porcie)
200 g múky Farina Tipo 2
1 kg zemiakov
150 g špargle
100 g gorgonzoly
100 g čerstvého mlieka
1 vajce
Soľ podľa chuti
Postup
Najskôr uvaríme zemiaky so šupkou v rúre 180 ° a asi 1 hodinu. Po uvarení ich necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a roztlačíme pomocou mačkača na zemiaky na doske.
V tomto okamihu pridajte múku a vajce a potom miešajte, kým zmes nie je pevná, ale tvárna. Postupujte tak, že cesto rozdelíte a vytvoríte pásiky, ktoré budete musieť narezať, aby sa z nich vytvorili halušky.
Po prekrojení všetkého cesta poukladajte halušky na kabaret oddelené od seba a nechajte ich na chladnom mieste odpočívať maximálne 2 hodiny.
Medzitým si môžete pripraviť omáčku zo špargle a gorgonzoly. Začnite nakrájaním gorgonzoly na malé kúsky, potom pridajte mlieko a varte vo vani, kým sa gorgonzola úplne neroztopí.
V tejto chvíli pridajte predtým uvarenú špargľu asi 3/4 minúty.
Teraz môžete halušky variť vo veľkom množstve horúcej vody: uvaria sa, keď samy vyjdú na povrch.
Keď je pripravený, sceďte a premiešajte omáčkou zo špargle a gorgonzoly.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár