Ingrediencie na cesto 12 ks:
250 g múky (125 g Farina Tipo 0 - 125 g Farina Manitoba)
25 g bravčovej masti (alebo extra panenského olivového oleja)
25 g cukru
4 g čerstvých pivovarských kvasníc
7 g soli
125 ml vody
Krém
100 g roztierateľného syra
· 100 g "Pesto di Nocciola" Bacco
· Soľ a korenie podľa chuti
Korenie
· Žlté cherry paradajky podľa chuti
Rukola podľa chuti
Bazalka podľa chuti
Chia semienka podľa chuti
Príprava
1. V malej nádobe rozpustite pivovarské kvasnice s lyžicou vody.
2. V miske zmiešame masť a cukor, naberačkou alebo rukami premiešame a začneme pridávať vodu a droždie.
3. Pridajte dve dobre premiešané múky a soľ. Všetko premiešame.
4. Cesto preložíme na pracovnú dosku, intenzívne miesime asi 10 minút, kým nezískame homogénnu a kompaktnú konzistenciu.
5. Cesto dáme do misy s pokrievkou a necháme 2/3 hodiny kysnúť.
6. Vezmite späť a rozdeľte na 45g kúsky.
7. Každý kúsok zaokrúhlite na malé bochníčky.
8. Necháme ich ešte hodinu kysnúť.
9. Cestá zľahka rozvaľkáme valčekom, potrieme trochou oleja.
10. Pizzy ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, dobre rozmiestnené.
11. Pečieme pri teplote 220 °C v predhriatej statickej rúre 10/15 minút.
12. Nátierkový syr zmiešame s lieskovoorieškovým pestom, dochutíme soľou a korením.
13. Smotanu natrieme na každú pizzu, pridáme niekoľko rukolových lístkov, žlté paradajky prekrojené na polovice, bazalku a chia semienka.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár