ZÁPISNÍK VINÁRA:
Červené víno Tenuta di Trinoro predstavuje zo všetkých svojich vín to najlepšie od Andrea Franchettiho.
Zloženie vína z Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot, pochádzajúcich z najlepších viníc, vysadených na najlepších pôdach zložených z vápenca a ílovitej pôdy, sa z roka na rok mení, aby bolo možné lepšie interpretovať prebiehajúci ročník.Tenuta di Trinoro nie je výsledkom vopred stanovenej receptúry, ale inšpirácie a intuície jej výrobcu. Toto supertoskánske víno najlepšie interpretuje vlastnosti jeho vínnej révy z Bordeaux a konkrétnej oblasti prítomného v tomto odľahlom kúte Toskánska. Jedinečný štýl Andrea Franchetti je evidentný v každom jeho ročníku. Bohatstvo, koncentrácia, hĺbka a komplexnosť sú základnými kameňmi tohto štýlu. Od decembra 2013 máme daždivú a miernu zimu. Na jar pučal vinič skoro, 9. apríla, a kvitnutie začalo veľmi skoro a rovnomerne sa šírilo po vinohradoch od 15. mája. To teda viedlo k úrode aj 140 dní po odkvitnutí, čo je pre nás rekord.
Rýchle overenie plodov všetkých viníc počas posledných júlových dní potvrdilo, že rastliny boli plné energie. Tretinu nákladu hrozna sme nechali na našich závodoch a kvôli opakovaným dažďom sme na letné práce vo vinohrade nasadili viac personálu. Ďalším potvrdením sily rastlín bolo odvodnenie prebytočnej vody, čo je aspekt, ktorý udržal ovocie zdravé a stabilné až do konca.
Mali sme slnečnú druhú polovicu septembra.Zber Merlotu sme začali od raných pozemkov 29. septembra a skončili sme 2. októbra; na ostatné pozemky sme ešte pár dní počkali do 6, 7. a 8. októbra. Všetky plody, ktoré obľubovali chladné obdobie, vykazovali veľmi rozdielne chute podľa pôvodu. V dňoch 10., 11. a 12. októbra sme vybrali prvé trsy Cabernet Franc. Trinásteho dňa sa strhla búrka a dva dni silno pršalo. Stav hrozna na dne doliny sa stále zhoršoval a my sme museli zorganizovať narýchlo zber so značným počtom personálu, ktorý 15. deň pracoval aj v daždi. Počasie sa následne umúdrilo a celkom prialo a o dva dni neskôr sme v horských vinohradoch našli výborné hrozno. Tu sme 17., 18. a 21. októbra vybrali najlepšie cabernetové franky roka. Aj v pivnici sme si všimli rôzne príchute pochádzajúce zo zbierok rôznych viníc. Počasie sa ustálilo ešte týždeň, a tak sme neskôr 28. októbra zberali Cabernet Sauvignon a Petit Verdot.
ZLOŽENIE:
39% Cabernet Franc
39% Merlot
11% Cabernet Sauvignon
11% Petit Verdot
Obsah alkoholu : 16%
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
130 €
Nový komentár