ZEM: Vinice nachádzajúce sa v najvyšších oblastiach východnej strany sopky Etna, na piesočnatých pôdach lávového pôvodu, s veľkými teplotnými rozdielmi medzi dňom a nocou.
ZBER: Ručný zber Nerello Mascalese, ktorý ešte nie je úplne zrelý, aby sa zachovala výrazná kyslosť a mierny obsah cukru, počas druhej polovice septembra.
VEK RASTLÍN: 5-15 rokov.
HEKTÁROVÝ VÝNOS: 80-90 q / ha.
VINIFIKÁCIE: podľa techniky bielej vinifikácie je celý strapec jemne lisovaný. Po vyčírení muštu prebieha prvé kvasenie pri nízkych teplotách. Druhá fermentácia prebieha talianskou metódou.
STARNUTIE: trvácnosť na kaloch minimálne 6 mesiacov.
Vino Spumante Bollenere má slamovožltú farbu s jemným a perzistentným perlením, s nádychom bielych kvetov a chlebovej kôrky. Krémová pena a dobré telo dopĺňajú chuť vína, ktorého kyslá sviežosť demonštruje všetku energiu pôdy sopky.
VÔŇA: Intenzívna vôňa bielych kvetov a pretrvávajúce náznaky chlebovej kôrky.
ŠTRUKTÚRA: Dobrá kyslá sviežosť, dobré telo, krémová pena.
PÁROVANIE: Jedlo bez vína je ako deň bez slnka (Anthelme Brillat-Savarin)
Bollenere je všestranné šumivé víno na pitie s jedlom, zvlášť vhodné ako doplnok k typickým jedlám sicílskej kuchyne. Jeho kombinácia je ideálna na zvýraznenie chutí bielej dužiny, opuncie a jemných dezertov.

21 €
Nový komentár