Crostata alla mandorla con panna cotta al lime e fichi

Crostata alla mandorla con panna cotta al lime e fichi

Hodnotenie

Mandľový koláč s limetkou a figovou panna cottou Čítajte viac

Recept

Popis

Suroviny

Na základ
210 g múky Farina Tipo 1
120 g masla
90 g cukru
50 g vajec
90 g mandľovej múky
70 g bielej čokolády
2 g soli

Na panna cottu
250 ml čerstvej smotany
50 ml plnotučného mlieka
50 g kryštálového cukru
4 g plátkov želatíny
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Kôra z neošetreného citróna

Na ozdobenie
figy podľa chuti
Hrozno podľa chuti
Opražené mandle podľa chuti

Postup

Do misy mixéra najskôr nalejte maslo izbovej teploty, cukor a soľ, potom zmes pracujte plochým šľahačom, kým nedosiahnete krémovú konzistenciu. Pridajte vajíčko a pokračujte v práci pri nízkej rýchlosti, kým sa úplne nevstrebe. V tomto bode pridajte preosiatu múku a mandľovú múku a potom miešajte, kým sa nedosiahne homogénna zmes. Vyrovnajte ho na kotúč, zabaľte do plastovej fólie a nechajte asi 2 hodiny odpočívať v chladničke.
Po odležaní cesto rozvaľkáme valčekom a potom ho vložíme na plech s priemerom 24/26 cm vystlaný papierom na pečenie. Odstráňte prebytočné cesto, dávajte pozor, aby okraje cesta zostali vysoké asi 3 cm, potom na jeho povrch rozložte list pergamenového papiera a nasypte fazuľu alebo ryžu. Pokračujte vo varení v bielom a v statickom režime pri 170 ° po dobu 10/15 minút. Po prvom varení odstráňte pergamenový papier s fazuľou alebo ryžou a znova pečte 10/15 minút do zlatista. Po úplnom vychladnutí potrieme vnútro cesta roztopenou bielou čokoládou a necháme stuhnúť.
Medzitým si pripravte panna cottu: želatínu namočte do studenej vody a potom ju nechajte bokom. V hrnci rozotrite citrónovú kôru s cukrom, aby sa uvoľnili éterické oleje, pridajte smotanu a mlieko a zahrievajte, kým sa cukor úplne nerozpustí, bez varu. Keď stratí trochu tepla, zmes precedíme, pridáme dobre vyžmýkanú želatínu a dobre premiešame. Keď je pripravený, nechajte ho vychladnúť.
V tomto bode môžete koláč zostaviť: nalejte vlažnú panna cottu na kotúč krehkého cesta a vložte do chladničky stuhnúť. Po úplnom stuhnutí ozdobte figami, hroznom a praženými mandľami.

Diskusia 0

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Súkromie - potvrdenie *

Obsah stránky je určený osobám starším ako 18 rokov

Stránku v rekonštrukcií

Dobrý deň, na stránke sa mometálne pracuje.

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať